Konferencia

Támogató: Újra Ózdért Közhasznú Egyesület.

Konferencia az ózdi Civil Házban

Ózd - A Magyar Pedagógiai Társaság Családpedagógiai Szakosztálya a Magyar Katolikus Püspöki Kar által meghirdetett Család Éve alkalmából, szakmai tanácskozást rendezett az ózdi Civil Ház emeleti dísztermében. Az egybegyűlteket Fazekas Zoltán a város alpolgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy személy szerint is örül annak, hogy erre a tanácskozásra Ózdon került sor.

Ezt követően a rendezvény szervezője dr. Mészáros Ilona a Magyar Pedagógiai Társaság Családpedagógiai Szakosztály elnöke c. főiskolai tanár, egyetemi docens üdvözölte a résztvevőket.

Idézve II. János Pál pápát  miszerint „A család tanít meg a szeretetre,a szolgálatra a megértésre a megbocsájtásra. A család nyitott a másik ember igénye iránt,a család az emberi boldogság kútja”.

Az összejövetel első előadója Hunyecz János az egri Főegyházmegye prefektusa volt aki részletesen elemezte Család Éve jelentőségét. Ezután több előadás hangzott el: Dr. Trencsényi László a Magyar Pedagógiai Társaság Ügyvezető Elnöke az iskola autonómiájáról mondta el „töprengéseit”, dr. Bodosi Béla az EKF egyetemi docense az erkölcsi nevelés fontosságát hangsúlyozta, majd Ádám Anetta a Miskolci Egyetem adjunktusa a gyerekek fegyelmezésének módszereit szedte „csokorba”.

Támogató: Újra Ózdért Közhasznú Egyesület.

- Kép és szöveg: Kerékgyártó Mihály  - Cimkék: Család Éve, Ózd, tanácskozás